Frågor och svar

FRÅGOR & SVAR

Fransförlängning är ett hantverk som tar ca 2 timmar att göra vid ett nytt set. Din stylist fäster under denna tid syntetfrans för syntetfrans på dina egna fransar och jobbar mycket precist för att inga fransar ska fastna i varandra och bli klumpiga. Stylisten fäster mellan 50-150 fransar per öga beroende på yrkesnivå och dina egna fransars förutsättningar.

Sliter ögonfransförlängning på mina egna fransar?

Nej. När du fått ögonfransförlängning som är anpassad efter dina egna ögonfransar, gått till en seriös salong och tar hand om ögonfransförlängningen på rätt sätt skadar det inte att ha fransförlängning. Däremot är det bra att ta en paus i fransförlängningen ibland, för att låta fransarna vila.
Våra stylister berättar för dig om du behöver byta längd på dina fransar eller ta en eventuell paus.


Kommer jag tappa mina egna fransar?

Ja och nej. Du tappar i snitt fem fransar per dag och det är så kroppen fungerar. Detta märks tydligare när vi har ögonfransförlängning då fransarna blir synligare. Dina ögonfransar har en naturlig växtcykel som gör att du tappar mer i vissa perioder och mindre i andra. Du tappar alltså inte mer fransar än vanligt med ögonfransförlängning.


Varför tappar jag min ögonfransförlängning?

Har du tappat din ögonfransförlängning snabbt behöver du titta på fransarna som lossnat. Ser du en tunnare rot i slutet på fransen har fransförlängningen släppt med din egen frans. Detta beror förmodligen på att du är i en ”tapperiod” där fransarna lossnar för att ge plats åt de nya som växer ut. Andra saker i kroppen kan också påverka ditt fransavfall såsom; hormonförändringar, stress och medicinering.
Om syntetfransen släppt ensam beror det på att limmet lösts upp och fransen lossat. Detta brukar bero på yttre faktorer såsom att olja eller andra olämpliga ämnen kommit på fransarna.


 

Kan jag göra ögonfransförlängning om jag har glapp i mina egna fransar?

Ja, däremot kan vi inte sätta förlängning där du inte har några egna fransar. Med volymfransar kan glappen döljas beroende på hur stora de är.


Är limmet farligt?

Limmet som används innehåller härdplasten Cyanoakrylat vilket kan ge hälsokonsekvenser om du exponeras av det mer än 30 minuter i veckan. På salongerna har vi luftfuktare, luftrenare och annat skyddsmaterial för att minska på dessa risker. Alltså behöver inte du som kund vara orolig över detta då du utsätts för så små mängder lim samt minimal spridning tack vare vårt säkerhetsarbete.


Kan man vara allergisk mot limmet?

Allergi kan tyvärr uppstå̊ av limmet. Detta är dock ganska ovanligt. Oftast bryter det ut dagen efter och håller i sig i 2-3 dagar eller så kommer allergin efter ca 6 månader. Den drabbade får svullna ögonlock och röda ögon. Ögonlocken kliar och det känns torrt längst fransraden.
Vid extrem allergi rekommenderar vi att man tar bort fransarna med remover.