FÖRE OCH EFTER DIN BEHANDLING

Att tänka på före din behandling

  • Friska ögon. Det är inte okej att komma med inflammerat öga eller vagel då bokar vi om din tid tills ögat mår bra igen.

  • Kom gärna osminkad. Det går att ta bort sminket på salongen men kom iså fall gärna lite före din tid så du hinner ta bort det.

  • Rena fransar. Fransarna bör vara rena från feta krämer för att fransförlängningen ska fästa.

  • Färga fransarna om dina egna är ljusa. Detta hjälper vi dig gärna med, boka in en fransfärgning i samband med din fransförlängning.

Att tänka på efter din behandling

  • Undvik vatten de första 24 timmarna. Limmet har en härdningsperiod på ca ett dygn och om fransarna blöts före detta kommer dem att lossna.

  • Använd inga oljeprodukter på eller i närheten av fransarna, detta gör att limmet löses upp.

  • Använd ingen Propylen Glykol på fransarna. Detta är ett mjukgörande ämne som löser upp limmet.

  • Tvätta fransarna varje dag!

  • Använd ögonsmink som är lätt att ta bort. Undvik vattenfast ögonsmink då du ofta behöver oljebaserad rengöring för att få bort det.

  • Pilla och gnugga inte i onödan.

VILKEN BEHANDLING SKA JAG BOKA?

En konsultation ingår alltid när du gör fransförlängning hos oss. Du och din stylist går då igenom vilka fransar som ska sättas efter dina förutsättningar och önskemål.

 

Singelfransar

Flat lash

Flat-lashes

volymfransar

Volymfransar

mix singel och volym

Mixfransar

VILKEN METOD?

När du bokar din fransförlängning väljer du mellan singelfransar, volymfransar eller mix. Hur långa eller böjda fransar du vill ha påverkar inte de olika metoderna.

Singelfransar

Singelfransar kallas även klassiska fransar och är den första moderna fransförlängningstekniken. Resultatet liknar det du får med mascara då fransarna blir tjockare. Våra singelfransar är mellan 0,15-0,20 mm breda och vi fäster en singelfrans på en av dina egna fransar.  Singelfransarna är beroende av dina naturliga fransar när det kommer till längd och fyllighet.

Flat-lashes

Flat-lashes görs med samma metod som singelfransar. Du fäster dem en och en. Skillnaden är att de har platt botten istället för cylinderformad som singelfransen. Resultatet blir mer intensivt och ger illusionen av fylligare fransar.

Volymfransar

Volymfransarna är tunnare än singelfransarna. Vi använder volymfransar på 0,07mm i tjocklek. Dessa läggs i knippen med 2-5 i varje som sedan fästs på en av dina egna fransar. Volymfransarna ger ett mer fjäderlikt och fluffigt resultat. Fransarna  är lättare och blir därför mer skonsamma mot dina egna ögonfransar. Volymfransarna går att variera mer om du i dig själv har glesa eller korta fransar.

Mixade fransar

Många gillar att blanda singelfransar och volymfransar för att få det bästa av båda världar. Här får vi både det tjocka och svarta från singelfransarna blandat med det mjuka fluffiga från volymfransarna. Resultatet blir lite mer busigt och osymmetriskt vilket även ger en naturlig look.

PÅFYLLNING

En påfyllning av fransarna rekommenderas efter 3-5 veckor. Hur länge fransarna håller är individuellt och påverkas av  din naturliga växtcykel, hur du tar hand om fransarna, hormoner stress och andra naturliga förklaringar.

Att veta hur lång påfyllning du ska boka kan vara knepigt. Vill du ha fylliga fransar är det alltid bättre att ta för lång tid än för kort. Ju längre påfyllning du bokar, desto fylligare resultat kan du uppnå.

Har du mindre än 20 fransar kvar ska du alltid boka ett nytt set.

30 minuter kallar vi korrigeringstid då stylisten endast hinner fylla på lite. Passar om du vill fylla upp lite inför helgen eller fylla igen en lucka.

60 minuters påfyllning passar dig som är ute efter en naturlig fyllighet eller som inte tappat så mycket av fransförläningen.

90 minuter ger en mer grundlig påfyllning, här hinner stylisten även gå igenom gamla och utväxta fransar innan hen fyller på med nya fina.

105 minuter påfyllning passar dig som vill ha mycket fyllning och har många fransar naturligt.

CERTIFIERAD ELLER ELEV?

Elevbehandligar passar dig som vill prova på fransförlängning och är ute efter ett naturligt resultat. Elevbehandlingar kostar mindre och du hjälper oss att utveckla vår personal.

Elev grund: Eleven är utbildad hos oss och har haft minst sju modeller. Eleven är i början på sin praktik och övar på att bli snabbare.

Elev avancerad: Eleven är utbildad hos oss och är i slutet på sin praktik. Eleven har haft många modeller och är snart redo för certifikat.

Certifierad: Stylisten är diplomerad ögonfransstylist och har erfarenhet i yrket.

FRÅGOR OCH SVAR

Fransförlängning är ett hantverk som tar ca 2 timmar att göra vid ett nytt set. Din stylist fäster under denna tid syntetfrans för syntetfrans på dina egna fransar och jobbar mycket precist för att inga fransar ska fastna i varandra och bli klumpiga. Stylisten fäster mellan 50-150 fransar per öga beroende på yrkesnivå och dina egna fransars förutsättningar.

Sliter ögonfransförlängning på mina egna fransar?

Nej. När du fått ögonfransförlängning som är anpassad efter dina egna ögonfransar, gått till en seriös salong och tar hand om ögonfransförlängningen på rätt sätt skadar det inte att ha fransförlängning. Däremot är det bra att ta en paus i fransförlängningen ibland, för att låta fransarna vila.
Våra stylister berättar för dig om du behöver byta längd på dina fransar eller ta en eventuell paus.


Kommer jag tappa mina egna fransar?

Ja och nej. Du tappar i snitt fem fransar per dag och det är så kroppen fungerar. Detta märks tydligare när vi har ögonfransförlängning då fransarna blir synligare. Dina ögonfransar har en naturlig växtcykel som gör att du tappar mer i vissa perioder och mindre i andra. Du tappar alltså inte mer fransar än vanligt med ögonfransförlängning.


Varför tappar jag min ögonfransförlängning?

Har du tappat din ögonfransförlängning snabbt behöver du titta på fransarna som lossnat. Ser du en tunnare rot i slutet på fransen har fransförlängningen släppt med din egen frans. Detta beror förmodligen på att du är i en ”tapperiod” där fransarna lossnar för att ge plats åt de nya som växer ut. Andra saker i kroppen kan också påverka ditt fransavfall såsom; hormonförändringar, stress och medicinering.
Om syntetfransen släppt ensam beror det på att limmet lösts upp och fransen lossat. Detta brukar bero på yttre faktorer såsom att olja eller andra olämpliga ämnen kommit på fransarna.


Vad gör jag om jag är missnöjd med mina fransar från Finare Fransar?

Är du missnöjd fyller du i detta formulär. Vi erbjuder dig då att komma på en kostnadsfri 30 minuters behandling där vi korrigerar det du är missnöjd över. OBS! Korrigering gäller 5 dagar efter din senaste behandling och vid tider på minst 75 minuter av certifierade stylister.


Kan jag göra ögonfransförlängning om jag har glapp i mina egna fransar?

Ja, däremot kan vi inte sätta förlängning där du inte har några egna fransar. Med volymfransar kan glappen döljas beroende på hur stora de är.


Är limmet farligt?

Limmet som används innehåller härdplasten Cyanoakrylat vilket kan ge hälsokonsekvenser om du exponeras av det mer än 30 minuter i veckan. På salongerna har vi luftfuktare, luftrenare och annat skyddsmaterial för att minska på dessa risker. Alltså behöver inte du som kund vara orolig över detta då du utsätts för så små mängder lim samt minimal spridning tack vare vårt säkerhetsarbete.


Kan man vara allergisk mot limmet?

Allergi kan tyvärr uppstå̊ av limmet. Detta är dock ganska ovanligt. Oftast bryter det ut dagen efter och håller i sig i 2-3 dagar eller så kommer allergin efter ca 6 månader. Den drabbade får svullna ögonlock och röda ögon. Ögonlocken kliar och det känns torrt längst fransraden.
Vid extrem allergi rekommenderar vi att man tar bort fransarna med remover.


Har ni någonåldersgräns för fransförlängning?

Ja, du som bokar tiden ska ha fyllt 18 år. Vid målsmans tillstånd 16 år.